Vädjan mot FPAs konkurrensutsättning

Magdalena Kintopf-Huuhka sammanfattar vädjan mot FPAs konkurrensutsättning av tolkningssservice. Det har varit en hett ämne i facebook och twitter på sista tiden.

Nu publiceras video på finlandssvenskt teckenspråk, en kort sammanfattning av den ursprungliga ”adressi” som finns på finska.

Magdalena Kintopf-Huuhka berättar även om den oro som man känner över FPA tolkservicens attityd och konkurrensutsättningens ytterligare begränsningar och svårigheter som de skapar för finlandssvenska teckenspråksanvändare.

Ni medlemmar (och andra) som vill skriva under men inte får det att fungera, eller känner osäkert hur göra kan ta kontakt med Magdalena Kintopf-Huuhka via sms/whatsapp. Jag hjälper samla in underskrifter fram till onsdag 31.5 eftermiddagstid, och överlämnar dessa till skaparna av adressi.

Mobilnummer: 045-183 54 50

Länk till adressi på finska: https://www.adressit.com/kelan_tulkkaupalvelun_kilpailutus_keskeytettava

I början av texten finns länk till youtube video där Maija Koivisto berättar på finskt teckenspråk om ni vill veta mer. Ni är även välkomna att kontakta mig om ni har frågor.

Stöd gärna oss alla om ni anser att vi alla har rätt till lika möjligheter att delta i studier, arbetslivet och den vardagliga livet som erbjuds i Finland!