Finlandssvenska teckenspråksdagen

Föreningen Finlandssvenska teckenspråkiga r.f firar sin egen språk det finlandssvenska teckenspråket med en fest i november. I år har vi festen i Fiskars, Raseborg, lördag 10 november.  Klockan 11.30 samlas vi på plats och startar med lunchbuffe klockan 12.00 i restaurang Kuparipannu.

Programmet börjar kl 13.30 och slutar 17.00.

Vad är i programmet? Vi har blandat och spännande festprogram!

Vi har gäster som berättar om forskning som berör finlandssvenska döva, och om föreningens framtid. 

Vi har också lite kulturell program och så en festtalare. I år är festtalare Mikaela Tillander, journalist och ansvarig på YLEs teckenspråkiga nyheter. Mikaela har över 20 års erfarenhet av journalistik och media arbete. Nästa år fyller de teckenspråkiga nyheterna 25 år. 

Föreningen delar ut sina traditionella pris för Årets medlem och Årets svenska service för finlandssvenska döva. Vem får detta? Kom och delta i fest så får du veta först av alla! 

Sist avslutar vi fest med kaffe och god kaka, innan hemfärd. 

FST ordnar också med busstransport från Borgå via Helsingfors Ljusa huset och Esbo Alberga till Fiskars. Vill du komma med bussen men inte kan stiga på i de här platser?  Bussen kan hämta upp dig längs Västerleden (väg 51) om du meddelar önskemål till oss samtidigt som anmälan till festen. 

På festplatsen har vi barnledare och barnprogram för de små, vi hoppas att man har med sig varma kläder till barn om de kan gå till lekplats som finns nära. Anmäl om du har barn med och hur gamla de är, så kan ledare förbereda sig. 

Sist vill du veta när och hur du anmäler dig och vad det kostar? 

Bindande anmäla med epost till info@dova.fi senast 1.11, skriva namn på alla som du anmäler till festen. Om barn följer med, skriv också ålder. Och om du vill med buss, skriva var vill stiga på bussen. Vi skickar er tidtabell för buss senare. 

Fest program och mat kostar 15 euro för vuxen och 10 för barn under 16 och för pensionär.  Icke medlem är pris 20 euro för vuxen och 12 för barn.

Buss tur och retur kostar 5 euro per person för alla åldrar. 

Välkomna med att fira vårt teckenspråk och kultur! Vi ses i Fiskars 10 november!”